Som om Gud ikke findes

299,95 DKK

Som om Gud ikke findes

Hvorfor vender stadig flere ryggen til Gud og kirken? Hvorfor holder mennesker op med tro på Gud? I de nordiske lande er tilslutningen til kirken dalende, og man kan let få det indtryk, at det er ubehageligt for kirkens folk at diskutere hvorfor.

Magnus Malm er overbevist om, at kirken har alt at vinde ved at tale åbent og ærligt om sekulariseringen. Når et menneske forlader Gud, har han eller hun grunde til at gøre det, og kirken skylder at respektere beslutningen og lytte til begrundelsen. At tale dårligt om ateister eller skyde skylden på ”tidsånden” forstærker blot sekulariseringen og lukker af for en dialog, som er livsvigtig for begge parter.

Denne bog er begyndelsen på en samtale og et forsøg på at forstå, hvorfor mennesker forlader kirken og Gud. Forfatteren beskriver sekulariseringen som et mysterium, hvor mange komplekse faktorer spiller ind. Og hans udfordrende påstand er, at det ikke er verden, der sekulariserer kirken, men kirken, der sekulariserer verden.

 

Magnus Malm arbejder med retræter og åndelig vejledning i den svenske kirke. Han har skrevet er række bøger, hvoraf de fleste er oversat til dansk. De mest kendte er Vejviser, I Lammets tegn, Bag billedet og Kendetegn.

 

Udgivelsesår: 
2015
ISBN: 
978-87-
Forfatter: 
Forlag: 
Kategori: 
Status: 
Er normalt på lager