En langt bedre vej

249,95 DKK

En langt bedre vej

En ny retning for debatten om køn og seksualitet

Det går stærkt i disse år: I 2012 blev det muligt for to af samme køn at blive gift i den danske folkekirke. I 2014 fik brugerne af det britiske Facebook mulighed for at vælge mellem hele 71 køn. Mellem 2008 og 2017 steg antallet af ansøgninger om kønskorrigerende kirurgi på Rigshospitalet til mere end det femdobbelte.

Spørgsmålene om køn og seksualitet er i konstant bevægelse. Mange oplever denne udvikling som et af vores tids store fremskridt, der har banet vejen for en mere fri og rummelig verden.

Men måske har denne rivende udvikling en bagside. Måske risikerer vi at miste nogle værdier, der har afgørende betydning for vores (køns)identitet, familieliv og parforhold?

I »En langt bedre vej« præsenterer Jacob Munk en anden vision for køn og seksualitet, som fastholder traditionelle værdier som kærlighed, ægteskab og de to køn uden af den grund at blive nostalgisk eller tilbageskuende.

Denne vision er på én gang dybt forankret i den luthersk-kristne teologi og samtidig i konstant berøring med moderne filosofi, psykologi og socialvidenskab, hvorfor bogens argumenter har relevans uafhængigt af læserens religiøse tilhørsforhold.

Vi har nemlig ingen glæde af at bevæge os fremad i fuld fart, hvis vi er på den forkerte vej …

Jacob Munk

Født i 1993. Bachelor i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Teologistuderende på Menighedsfakultetet fra 2017. Forfatter til flere artikler i litterære og akademiske tidsskrifter. Medforfatter til undervisningsmaterialet »Jeg er køn«.

Udgivet på Credo.

 

Udgivelsesår: 
2019
ISBN: 
978-87-7242-386-9
Forfatter: 
Forlag: 
Kategori: 
Status: 
Er normalt på lager