Chefbøddel for Pol Pot

150,00 DKK

Chefbøddel for pol Pot

Hvordan kan gode mennesker bliver onde? Og er der grænser for tilgivelse?

Mellem 1975 og 1979 led Cambodja under en af de blodigste revolutioner i moderne historie. Omtrent 2 millioner mennesker blev dræbt. Som Chef i De Røde Khmerers hemmelige politi var kammerat Duch direkte ansvarlig for mordene på mere end 20.000 af dem. 20 år senere var ikke ét eneste medlem af De Røde Khmerer blevet stillet til ansvar for deres handlinger, og kammerat Duch var forsvundet. Fotografen Nic Dunlop blev besat af tanken om at finde Duch og kaste lys over en hemmelig og brutal verden, der var blevet hermetisk lukket for fremmede. Og pludselig – ved et rent tilfælde – stod han ansigt til ansigt med ham …

I denne bog beskriver Nic Dunlop sin bemærkelsesværdige rejse ind i Cambodjas mørke, lidende hjerte i en søgen efter at afdække den inderste gåde – at finde frem til en forståelse af, hvordan (snarere end hvorfor) gode mennesker bliver onde. Og så rejser han – i forlængelse af Duchs omvendelse til kristendommen – spørgsmålet, om der er grænser for tilgivelse. Det er sindsoprivende og tankevækkende læsning.

Om forfatteren:
Nic Dunlop blev født i Irland i 1969 og bor i dag i Bangkok.
I 1999 modtog han en pris i International Journalistik fra Johns Hopkins University på baggrund af hans afsløring af chefen for De Røde Khmerers hemmelige politi, kammerat Duch.

Udgivet på LogosMedia i samarbejde med Fokal

 

Udgivelsesår: 
2012
ISBN: 
978-87-7425-764-6
Forfatter: 
Tema: 
Kategori: 
Status: 
Er normalt på lager