Omvendt, en journalists bekendelser

199,00 DKK

Omvendt

Svenskerne har en kendt journalist med en bemærkelsesværdig historie. En succesfuld studievært med sit eget show, en tidligere kommunist, en person på kanten af nervøst sammenbrud og en mand, der til sidst søger det, han mindst af alt havde ventet.

Göran Skytte samler hundredevis af tilhørere rundt om i landets kirker og forsamlingshuse, når han holder foredrag om sin historie, troen og livet med Gud.

Skyttes historie begynder imidlertid længe før dette. Han ville oprindelig læse teologi, men blev dybt facineret af kommunismen. Sammen med andre unge i den kommunistiske bevægelse, der vandt frem i 70'ernes Sverige, var han opsat på at uddanne sig indenfor de meningsdannende og uddannende instanser, for bedst muligt at kunne påvirke samfundet i en kommunistisk retning.

Derfor valgte han at læse journalistik og fik efter endt uddannelse sit eget TV show. Her får han mulighed for at interviewe mange prominente og kendte mennesker om deres liv, tro og åndelighed. Alt er udadtil en succes og programmet bliver et af de mest sete i Sverige med op til 1 ½ million seere.

På indersiden kæmper Gøran dog en hård kamp for at holde sammen på livet. I perioder er han så nedbrudt, at han må indlægges og smugles ud af hospitalets bagdør og ind i TV-studiet, for at fortsætte optagelserne af det populære tv-program. Da han er på bunden af sit eget liv, begynder han at længes efter det, han mindst af alt har ventet; troen på en levende Gud. Denne længsel bliver større igennem hans møder med brændende kristne som forfatteren Ylva Eggehorn og præsten Ulf Ekmann. Han tiltrækkes af den ægthed og integritet han ser i disse mennesker og som skiller sig ud fra de mange andre kendisser, der gæster hans program.

Udgivelsesår: 
2012
ISBN: 
978-87-7132-021-3
Forfatter: 
Forlag: 
Tema: 
Kategori: 
Status: 
Er normalt på lager